Ska du använda handsprit för att skydda dig mot pandemi?

Det är svårt att veta vilka virus som cirkulerar i samhället. Coronavirusets struktur är helt unikt. På så vis är det lättare att döda. Det är lätt att tor att handsprit dödar alla bakterier men så är det inte.

dax

När en pandemi sveper fram över världen är det viktigt att förstå vad det rör sig om för virus eller bakterie. Många ser detta som en ursäkt för att ha en god hygien för stunden. Med rätt typ av desinfektion kan du skydda dig på rätt sätt och förhoppningsvis undvika att bli sjuk.

Tvål eller handsprit, vilket kommer att fungera bäst?

Husmorsrådet om att handsprit fungerar bäst i alla lägen stämmer inte, det hjälper exempelvis inte mot en pandemi. Det är enkelt. Tvål angriper viruset på ett visst sätt. Man ska inte underskatta kraften i tvål och vatten.

Om du tvättar händerna ofta så kan du glömma handsprit. Coronavirus har en viss typ av proteinstruktur som kan brytas ned av handspriten. Metoden har dock sina brister och det finns bättre alternativ att använda sig av.

Du får inte bättre effekt med handsprit. Kritiken mot handspriten har varit stor i många år.

Handdesinfektionen måste vara alkoholfri

Ibland kan handsprit överraska på ett negativt sätt. Handsprit måste gnuggas in för att vara verksamt. Om inte så förlorar handspriten sin bakteriedödande effekt.

En antibakteriell tvål kan ha en mycket bättre effekt. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Ta inte lätt på desinfektion

Du måste använda bra desinfektion rutiner redan innan du får symtom. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. Då har du ett grundläggande virusskydd helt enkelt för att du tar död på virus och bakterier som finns på dina händer.

handsprit

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Använd bakteriedödande produkter

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. antiseptisk tvål Men det här är inte helt sant. Du kanske inte får full effekt av att använda handsprit. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Det är viktigt att välja rätt skydd. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även när andra tillverkare har slut. Det är en produkt för dina händer.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Man vet aldrig när man behöver den.
Sedan tidigare vet vi hur vi ska använda och gnida in tvål. Antibakteriella medel finns som sprayer också.

När ska du börja med noggrannare handdesinfektion?

Vänta inte tills du har influensa. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Det finns alkoholfria varianter som är mycket bättre än handsprit. Om du bara vet hur sortimentet ser ut så kan du vara väl skyddad vid en pandemi.

Var skonsam mot dina händer

När du använder alkohol som desinfiktionsmetod så torkar det ut händerna. Huden blir så torr att du får sår. Det kan göra väldigt ont.

Öppna sår är virusets bästa vän. Fundera på det nästa gång du ska använda handsprit mot pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har blivit en riktig storsäljare just nu. Medlen håller huden len så att den inte torkar ut.