Så gör du för att få ett bättre immunförsvar i kampen mot coronavirus!

I takt med att coronaviruset fortsätter att spridas i samhället vill allmänheten lära sig mer om virusskydd. England och Sverige har försökt att hantera coronaspridningen på ett likartat sätt. Det betyder att svenskar, kanske mer än andra, måste jobba både med bättre immunförsvar och desinfektion mot coronavirus.

Det finns sätt som vi kan döda coronavirus på

Vi får höra att vi ska undvika möten och personliga kontakter men det kan vara svårt. Du kan vara sjuk även om du inte har influensasymtom. Barn som går i skolan kan verka helt friska men de går omkring och smittar andra med viruset.

Tänk efter före för att slippa coronavirus. Om du använder handdesinfektion så har du vunnit mycket. Handdesinfektion får du med en bra handtvål som är antibakteriell.

Luras inte att använda handsprit. Handsprit hjälper inte mot influensavirus och förkylningsvirus. Hudens naturliga barriär försvinner om du spritar händer ofta, det betyder att viruset har fritt fram.

Då kan man enklare bli smittad och man kan drabbas av flera virussjukdomar. Alkoholfri katjonisk handdesinfektion är en bättre lösning.

Bakteriedödande tvål tar bort de flesta virus. Se till att du gör på samma sätt när du är hemma. Lär barnen i hushållet hur man tvättar händerna. Se också till att ha rätt typ av antiseptisk tvål. Handsprit är inte det första valet i kampen mot coronavirus!

Då är det bättre om du försöker att få ett bättre immunförsvar mot coronavirus.

Det går faktiskt att stärka immunförsvaret på ett effektivt sätt. Även om du just nu har ett svagare immunförsvar behöver du inte känna dig rädd eller uppgiven. Om du håller dig i form, fysiskt och psykiskt, får du oftast ett bättre immunförsvar.

Om du tänker positivt och vidtar andra försiktighetsåtgärder så har du kommit långt i jakten på ett bättre immunförsvar. Kost och motion spelar också en viktig roll. Det kan du göra för att fortsätta att vara frisk.

Det är särskilt viktigt med vitamin C. Man vet ju att man skulle ta den men man glömmer ofta bort att göra det. Ester-C tabletter är ett bra alternativ. Bättre immunförsvar hjälper även mot coronavirus.

Läkare Annika Dahlkvist brukar ofta tipsa om kolloidalt silver 15 ml. Kolloidalt silver 15 ml finns även som självtorkande spray. IONplus står sig väl i branschen.

Om du vill ha rena ytor så kan du använda dig av ytdesinfektion

Ytdesinfektion håller ytorna rena från de flesta bakterier och virus. Om du köper antibakteriell spray så kan du spraya på alla ytor som du har hemma. Sprayen är väldigt mångsidig, det gör att den kan användas överallt.

Nu börjar man se att coronavirus kan leva under lång tid på plastytor. Kanske är det därför som många väljer att ställa ut föremål av plast i tre dagar. Du kan förkorta väntetiden med hjälp av sprayen.

Om du har vidtagit alla försiktighetsåtgärder så har du vunnit mycket. Smittstopp Information Om du har ett bättre immunförsvar än andra så är du mer motståndskraftig mot sjukdomar och virus. Du behöver inte låsa in dig till jul för att vara trygg!

Under pandemin har flaskor sålt slut i hela europa, råvaror till desinfektion är slut osv. Det kan vara mycket svårt att få tag på ytdesinfektion eller andra rengöringsmedel. Många nätbutiker drar ett stort lass just nu.Har du provat prisad.se och köpapris.se?se.