Så gör du för att begränsa smitta och skyddar dig mot influensa symtom

Alla vet inte att de har influensa. Oftast så känner man när man har influensasmitta. Om du har influensa symtom så kan du ha snuva och hosta. Ibland kräks vi av symtomen.

handdesinfektion

Vi reagerar lite olika beroende på typen av influensa. Alla symtom vid smitta ser inte likadana ut. Coronaviruset liknar influensa på många sätt. Folk förstod då behovet av ett bra virusskydd.

Undvik att drabbas av smitta

Steg 1 är att stärka imunförsvaret med 1-2 gram C-vitamin per dag. Att köpa C-vitamin som pulver är billigare. Som pulver heter det askorbinsyra, en annan variant heter kalciumaskorbat.

På Dr. Mer info finns på Dr Annika Dahlqvists sajter.

Du måste skydda dig innan viruset bryter ut. Börja innan du får influensa symtom. Du kan behöva intensivvård och det är ju inte så kul.

Det bästa är alltså att skydda sig mot smitta långt innan några influensa symtom visar sig. Vi tipsar dig om hur du ska göra! Lättare kan det inte vara. Köp inte handspriten. Handspriten biter inte mot vissa bakterier.

Det gäller att bli bra på effektiv handtvätt

En bra antibakteriell handtvål skyddar dig till viss del. Spriten kan inte mäta sig med en handtvätt. Kanske till och med flera gånger bättre.

Den vanliga tvålen är ett handdesinfektionsmedel som fungerar bra om du tvättar på rätt sätt. Gnugga händerna i minst 20 sekunder. Spola händerna därefter. Handspriten kan inte mäta sig med detta.

Därför känns handsprit bättre mot virussjukdomar!

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Så är det inte. Du vill ta död på viruset. Vi får inte glömma det luftburna viruset. Rena händer är bra men inte allt.

Många virussorter är immuna mot alkogel. handtvätt Iinfluensa symtom kan inte botas med handsprit. Det enda du behöver är tvål och vatten. Oftast så kan smitta vinna över handspriten.

Det är enkelt att skydda sig mot smitta

Det är alltså bra om du håller avstånd från andra personer med influensa symtom. Ingen kan slippa undan reglerna. Ytdesinfektion kan hjälpa.

Sprayen är bakteriedödande och fungerar på de flesta ytor. Tvålen är inte viktigare än sprayen. Med en antibakteriell spray så kommer du åt på svåråtkomliga ställen.

Använd sprayen på frukter för att neutralisera eventuell smitta från butiken. Se till att du har produkterna som du behöver hemma oavsett om det råder pandemi i världen eller inte.