Nu är en ny stor pandemi här!

Fienden var inte ryssen trots allt. Många har redan dött i den nya pandemi. Det kan vara svårt att skydda sin nära mot en helt ny typ av sjukdom som coronavirus innebär. Det finns mycket som kan göras i förebyggande syfte.

Du kan börja med att förbättra ditt immunförsvar med hjälp av C-vitamin. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Då är det enklare att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform, de har ungefär samma verkan men är mycket billigare.

När det pågår en pandemi måste du tvätta händerna extra noga

Om du har smutsiga händer kan du föra bakterier vidare. Vi rör ansiktet flera gånger om dagen. Om du får coronavirus på din hand och sedan pillar lite i ögat eller stoppar en godisbit i munnen kan det vara kört.

Coronavirusdödande

Tvålkvaliteten är extra viktig under en pandemi. Handsprit skyddar inte mot corona. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Handspriten dödar inte alla virus. Om du använder handsprit så löses hudens fett upp.
Efter spritningen har man tappat sitt naturliga skydd och virus har fullt tillträde. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Om ditt immunförsvar redan sloss mot en annan sjukdom har du mycket mindre reserver att även klara av ett coronavirus samtidigt.

Längre tids användning av handsprit kan torka ut händerna och skapa sår. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Ha en antiseptisk tvål i köket så att du inte glömmer att tvätta händerna när du ska hantera mat.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Undvik kontakt

Den pågående pandemi gör att vi inte kan leva som vanligt just nu. Men det minskar smittorisken.

Då kan pandemiN försvinna mycket fortare. Smittstopp utbudet info Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Coronavirus sprids väldigt lätt. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Så gör du för att desinficera ytor

Du kan oftast köpa ytdesinfektion i affären. Om du köper en bakteriedödande spray så kan du använda den på dina dörrhandtag. Om du kan desinficera ytor på ett bra sätt blir det lättare för dig att hantera en pandemi.

Just nu måste du vara extra noggrann med sådant som du beställer hem eller handlar, se till att det inte för smittan vidare. Forskning visar att corona överlever länge på plastade ytor. Viruset kan föras vidare via varor.

Försök att inte handla varje dag!

Många förbereder sig för en pandemi på det sättet. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Det kan vara bättre att storhandla med större mellanrum. Om du använder handskar när du handlar så är du mindre exponerad.

Du kan även använda handskar när du handlar för att minska risken för smittspridning. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen. Det är många gånger bättre än handsprit.