Du vet väl handtvål är en bra form av handtvätt?

Det har knappast undgått någon att det är viktigt att tvätta händerna. En bra handtvål ger dig ett bra virusskydd. Den rådande situationen har medfört att allt fler använder handtvätt.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

Coronaviruset har fått folk att köpa handsprit som aldrig förr. Handspriten tog slut överallt. Det ironiska är att det inte alls är säkert att det fungerar perfekt med handsprit mot virus.

Sprit biter inte ens mot några av våra vanligaste åkommor. Om du vill ha rena händer för att skydda dig mot virus och bakterier är det bäst att praktisera korrekt handtvätt. Det är fakta som inte har förändrats bara för coronaviruset.

Slipp få influensa genom att använda rätt handtvål på rätt sätt

handsprit

Dels är det smart att investera i en antibakteriell tvål som kommer att ta död på smitta. Tvålen måste inte innehålla alkohol. Om du har känslig hy har du ännu större anledning att använda bakteriedödande tvål. Smittstopp handtvål är ett bra exempel.

När det blir influensatider eller då du märker att många blir sjuka kan du repetera reglerna för korrekt handtvätt. Använd en bra tvål och tvätta händerna i 20 sekunder. Skölj sedan händerna.

Kom ihåg att tvätta händerna ofta. Se till att ha handtvål på toaletten. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Ha tvål i de rum där du vistas ofta. Chansen ökar för att man kommer ihåg det.

Det är lättare än du tror att få smittan!

Här har vi en mycket viktig fråga som du ska ställa dig då du fundera på hur du kan desinficera dina händer på bästa möjliga vis. desinfektionsmedel spray Snöa inte in på bara handtvål.

Tänk också på att använda bakteriedödande medel. Det här är minst lika viktigt som bra handdesinfektionsmedel. Tänk på hur du kan förbättra ytdesinfektionen.

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. Du kan bli sjuk när andra är sjuk. Det är viktigt att regelbundet använda handtvål som handtvätt.

Dra ditt strå till stacken

Handtvål är ju bra men alla måste tvätta händerna för att det ska göra skillnad. Därför är det bra att se till att alla badrum och kök har gott om både tvål och antibakteriell spray. Hemma och på jobbet.