Du vet väl att du kan desinficera med ytdesinfektion

Människor är naturligtvis oroliga för pandemin just nu. Detta är ett helt nytt virus. Sverige gick tidigt sin egen väg och det kan få konsekvenser. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Nu är det viktigt att desinficera

Du kanske tror att handspriten är den bästa metoden att desinficera på? Många blir lurade av den starka känslan. Vissa virus överlever handspritning.

Då det råder brist på många varor har allt fler börjat använda antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Du kommer inte undan handtvätten. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

En antibakteriell handtvål ger ett bra skydd. Händerna ska tvättas så ofta det går. Om du har varit utomhus så måste du tvätta händerna. Uppvisandet av influensasymtom eller inte spelar ingen roll. Du måste alltid använda en bra tvål. Det ger en god desinfektion för dina händer.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Bakterier finns överallt. Även om du inte är sjuk i influensa så kan du smitta med andra sjukdomar. Saker som du köper med dig hem kan ha bakterier på sig.

Under en pandemi är det särskilt viktigt. Bakteriedödande kolloidalt silver kan ha en viss dämpande effekt. Då får man en bra spridning av dödande spray. Det är bara att puffa på det som du just har kommit hem med för att döda eventuellt virus.

Var skyddad året runt

Rapporter visar att handspriten inte har någon vidare effekt mot virus. Om du vill ha ett bra skydd kan du även prova en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Det får inte ta slut. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

desinfektionssprit

Detta är ytdesinfektion

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. Coronaviruset smittar väldigt lätt. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.