Att renovera hus

Att renovera hus är för många en dröm. Det är dock inte alltid det blir som man har tänkt sig, och då och då är anledningen till varför man renoverar inte den man kunde önska. Fukt och mögel kan exempelvis ställa till med rejäla problem som till sist kräver att man renoverar hela huset därför att bli av med det och kan bo i huset själv, då det har gått så långt att det inte enbart är tillräckligt med sanering.

Ett grundläggande tips när man funderar på att renovera sitt hus är att slå sig ner ner och fundera över hur omfattande renoveringen ska vara. Det kan ju röra sig från allt mellan att tapetsera alternativt måla om till att riva upp hela huset och praktiskt taget ersätta hela inredningen.

Hur mycket tid, kraft samt kapital är man beredd att lägga ner? Ifall man inte känner att man klarar av det man ska uträtta eller har nog med tid är det bättre att anlita en hantverkare än att slita sig blodig över något som möjligtvis ändå inte blir bra. Det är bra att tänka på, speciellt i dagens samhälle där hemmafixaren har nått en form av guldålder.

Det finns enorma mängder saker som säljs av ett allt växande antal återförsäljare för byggmaterial. Program på tv som visar hur mycket man kan utföra själv går omlott varandra. Det är ibland förståndigt att ta ett steg tillbaka och fråga sig själv vad man behöver, ifall det är vettigt att göra det själv samt om det faktiskt är vad man vill ha?

Vid varje renovering krävs verktyg, frånsett allt material man ska använda. Ifall man vill så finns det mesta hos diverse företag, men man bör fråga sig innan man spenderar flera tusen kronor på saker som man eventuellt enbart behöver till en detalj och som man senare inte kommer att ha någon användning av. Många firmor hyr ut maskiner, så som sågar och golvslipar, vilket kan vara en god idé att undersöka.

När man bygger om och renoverar är det angeläget att man inte låter material ligga kvar på byggarbetsplatsen eftersom det är en tillväxtzon för mögel och övrig mikrobiell påväxt. Om man renoverar p.g.a. just mögel alternativt fuktskador så är det enormt viktigt att man ser över ventilationen eftersom det annars är hög risk för att möglet kommer tillbaka.

Ifall mögelangreppet är så omfattande att man inte kan vistas i huset förrän det har åtgärdats så kan man ansöka om att erhålla bidrag. Mögelsanering genom renovering och på så sätt byta ut allt det angripna materialet är det absolut ultimata sättet att bli kvitt med inte endast mögelsvamparna utan även deras sporer samt mykotoxiner, vilka annars kan finnas kvar efter en sanering och fortsätta förorsaka symptom.

När man renoverar själv är det bra att ha gott om tid och att se det som ett fritidsintresse snarare än ett måste. Då kan man ta det lugnt i valet av material och finna exempelvis ett perfekt kakel till badrummet eller precis rätt beslag åt köksluckorna. Det är då bra att tänka på att inte börja riva i allting utan jobba successivt – på så sätt kan man leva och bo i huset på samma gång som man renoverar.

Det finns en massa komponenter att fundera på då man talar om att renovera hus, men främst bör man tänka på att det ska vara något som är roligt och som man vill uträtta – då blir resultatet garanterat mycket bättre! Glöm inte att skydda slutresultatet med Fulstopp
.